PVC padlók

A PVC padló egy rendkívül rugalmas, műanyag alapú, padlóburkoló anyag.  A PVC a Poli-Vinyl-Clorid rövidítése, ami egy kémiailag rendkívül ellenálló, éghető műanyag. Ez az egyik legnagyobb mennyiségben gyártott szintetikus polimer.

Két fajta létezik: Lágy és kemény.  Kemény PVC-ből legtöbb esetben csövek készülnek, mert jól bírja a mindennapi igénybevételt. Lágy PVC-ből pedig például a kerti locsolócső készül.

A PVC története:

A PVC-t először német vegyészek állítottak elő, az említett vinil-kloridból. A következő, amit meg kellett oldaniuk az a rugalmasság volt, ugyanis az első létrejött vegyületek törékenyek voltak és nem hajlottak. Amint ezt a problémát kiküszöbölték, elkezdődött a tömegtermelés. Manapság már az egyik legfontosabb műanyag és különböző anyagokkal különböző keménységű PVC-ket vagyunk képesek előállítani.

A PVC padlók lakossági, intézményi és ipari felhasználásra egyaránt alkalmas.

Igazából egy mesterséges anyag, ami sok fajta külső hatásnak ellenáll és bírja a magas igénybevételt.

A PVC használatának számos előnye van:

–  Lakossági és ipari felhasználásra egyaránt megfelelő,
–  Padlófűtéssel  tökéletesen kompatibilis,
–  Nem igényel nagy figyelmet a tisztán tartása,
–  Magas fokú járáskomfortot biztosít,
–  Kopogóhang-gátló tulajdonsággal rendelkezik,
–  Hő- és zajszigetelése magas.

Lakossági:

Lakossági PVC-nek nevezzük az olyan padlókat, melyek kis igénybevételre lettek tervezve. A széles design választék alkalmassá teszi a lakossági padlót bármilyen belső tér kitöltésére úgy, hogy ne csak szakmailag legyen tökéletesen odaillő és megfelelő, de design szempontjából se rontsa, semmilyen mértékben az adott tér színvonalát.

Ipari:

Az ipari, irodai PVC-k kopásálló rétege vastagabb, keményebb, ezáltal nagyobb és jobb ellenállást biztosít az eltérő igénybevételi igényekkel szemben. Az ár eltérő lehet a sima padlótól, de kiválóan alkalmas olyan helységek burkolására melyek nagyobb igénybevételnek vannak kitéve (folyosók, várótermek garázsok, műhelyek stb.).

A padló egyesíti a műszaki tartalmat a vonzó megjelenéssel. A különböző minták alkalmassá teszik a terméket bármilyen belső térhez való illeszkedésre, amellett, hogy dekorál is.

PVC jó hő- és hangszigetelő így, ha nekünk fontos ez a szempont, például zajosabb helységek, műhelyek, tetőterek kialakításánál, mindenképpen válasszuk a PVC-t.

 

 

Nézze meg PVC padlóinkat

This entry was posted in . Bookmark the permalink.
Europarkett Áruház Budapest Pesti út 240 műfű szőnyeg laminált vinil vinyl padló burkolat burkoló felújítás építkezés építés xvii 17 kerület ker 17. pvc filc spc klikkes ragasztós holland belga kültéri