PVC padlók

A PVC padló egy rendkívül rugalmas, műanyag alapú, padlóburkoló anyag.  A PVC a Poli-Vinyl-Clorid rövidítése, ami egy kémiailag rendkívül ellenálló, éghető műanyag. Ez az egyik legnagyobb mennyiségben gyártott szintetikus polimer.

Két fajta létezik: Lágy és kemény.  Kemény PVC-ből legtöbb esetben csövek készülnek, mert jól bírja a mindennapi igénybevételt. Lágy PVC-ből pedig például a kerti locsolócső készül.

A PVC története:

A PVC-t először német vegyészek állítottak elő, az említett vinil-kloridból. A következő, amit meg kellett oldaniuk az a rugalmasság volt, ugyanis az első létrejött vegyületek törékenyek voltak és nem hajlottak. Amint ezt a problémát kiküszöbölték, elkezdődött a tömegtermelés. Manapság már az egyik legfontosabb műanyag és különböző anyagokkal különböző keménységű PVC-ket vagyunk képesek előállítani.

A PVC padlók lakossági, intézményi és ipari felhasználásra egyaránt alkalmas.

Igazából egy mesterséges anyag, ami sok fajta külső hatásnak ellenáll és bírja a magas igénybevételt.

A PVC használatának számos előnye van:

–  Lakossági és ipari felhasználásra egyaránt megfelelő,
–  Padlófűtéssel  tökéletesen kompatibilis,
–  Nem igényel nagy figyelmet a tisztán tartása,
–  Magas fokú járáskomfortot biztosít,
–  Kopogóhang-gátló tulajdonsággal rendelkezik,
–  Hő- és zajszigetelése magas.

Lakossági:

Lakossági PVC-nek nevezzük az olyan padlókat, melyek kis igénybevételre lettek tervezve. A széles design választék alkalmassá teszi a lakossági padlót bármilyen belső tér kitöltésére úgy, hogy ne csak szakmailag legyen tökéletesen odaillő és megfelelő, de design szempontjából se rontsa, semmilyen mértékben az adott tér színvonalát.

Ipari:

Az ipari, irodai PVC-k kopásálló rétege vastagabb, keményebb, ezáltal nagyobb és jobb ellenállást biztosít az eltérő igénybevételi igényekkel szemben. Az ár eltérő lehet a sima padlótól, de kiválóan alkalmas olyan helységek burkolására melyek nagyobb igénybevételnek vannak kitéve (folyosók, várótermek garázsok, műhelyek stb.).

A padló egyesíti a műszaki tartalmat a vonzó megjelenéssel. A különböző minták alkalmassá teszik a terméket bármilyen belső térhez való illeszkedésre, amellett, hogy dekorál is.

PVC jó hő- és hangszigetelő így, ha nekünk fontos ez a szempont, például zajosabb helységek, műhelyek, tetőterek kialakításánál, mindenképpen válasszuk a PVC-t.

 

 

Nézze meg PVC padlóinkat

This entry was posted in . Bookmark the permalink.